31. marts 2025

Inflection Award

Award

Margarita Poderytė, ph.d.-studerende ved Kemisk Institut, Københavns Universitet, og en del af Jiwoong Lee-gruppen, er blevet anerkendt som en af verdens mest lovende unge forskere ved Inflection Award – den første pris nogensinde, dedikeret til at hylde unge forskere, der arbejder med løsninger på klimaændringer.

Margarita Poderytė, ph.d.-studerende ved Kemisk Institut, Københavns Universitet

Udvalgt gennem en grundig bedømmelsesproces af et panel på 17 dommere, der repræsenterer førende institutioner og organisationer inden for klimaforskning, skilte Margarita Poderytė sig ud blandt 500+ ansøgere verden over med sin banebrydende forskning og dens potentiale til at skabe effekt i den virkelige verden.

Om anerkendelsen siger Margarita Poderytė

"At vinde Inflection Award er en utrolig milepæl, der giver international anerkendelse til vores arbejde og åbner op for vigtige partnerskaber, der er afgørende for at opskalere vores løsning. Klimaudfordringen kræver et bredt netværk og en mangfoldighed af tilgange – ingen enkelt løsning kan løse denne globale udfordring. Personligt er denne pris en stor motivationsfaktor. Jeg mener, at forskere nogle gange skal træde ud af laboratoriet, dele deres idéer og arbejde for at bringe dem i spil. Klimaændringer er et fælles problem, og kun gennem samarbejde mellem forskere, innovatorer, virksomheder og investorer kan vi skabe varige løsninger."

Alle 30 prisvindere blev inviteret til Paris til et eksklusivt to-dages arrangement, hvor de fik mulighed for at møde nogle af de mest indflydelsesrige personer inden for klimavidenskab, investering og politik. Fra ledende navne inden for klimainnovation og venturekapital til topchefer fra Breakthrough Energy, RMI, Quadrature Climate Foundation og flere, gav programmet disse unge forskere en unik adgang til de bedste eksperter på området samt værktøjer og netværk til at øge deres indflydelse.

2025 Inflection Award-modtagerne består af ph.d.-studerende og dimittender fra verdens førende universiteter, herunder MIT, Oxford, ETH Zürich og Stanford. Hver prisvinder arbejder på banebrydende løsninger inden for klimaændringer på tværs af forskellige områder, fra kemiteknik til geovidenskab, og flytter på grænserne for hvad der er muligt indenfor klimainnovation. Prisen er organiseret af Marble, Europas eneste deeptech venturestudio med eksklusivt fokus på klima, og er støttet af Breakthrough Energy Fellows og Quadrature Climate Foundation.

Margarita Poderytės forskning finansieres af Novo Nordisk Foundation CO₂ Research Center (CORC).

Emner